توسعه‌دهندگان

به عنوان یک برنامه‌نویس همواره می‌توانید برای ارسال صورتحساب به سامانهٔ مودیان از کتابخانه‌های ارائه شده توسط خود سازمان مالیاتی در دسترس از طریق نشانی زیر اقدام کنید:

تدبیر مودیان نیز با استفاده از همین ابزارها و همین کتابخانه‌ها توسعه داده شده است.

منتهی دلایلی وجود دارد که ممکن است بخواهید به جای این کار از زیرساختی سطح بالاتر مانند زیرساخت تدبیر مودیان استفاده کنید. این دلایل می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

۱. کتابخانه‌های سامانهٔ مودیان خوشدست و خوش‌تعریف نیستند. نامگذاری اعضای کلاس‌ها گنگ و نامفهوم است. روال و روند استفاده به خوبی مستند نشده است.

۲. با استفادهٔ مستقیم از کتابخانه‌های سازمان مالیاتی با تغییرات این کتابخانه‌ها ممکن است لازم باشد درگیر بازنویسی روال‌های قبلی شوید. با استفاده از یک کتابخانهٔ سطح بالاتر تغییرات تنها در امکانات جدید اتفاق می‌افتد.

۳. با استفادهٔ مستقیم از کتابخانه‌های سازمان مالیاتی مسئولیت و بار پشتیبانی آنها نیز به برنامهٔ شما اضافه می‌شود. با استفاده از مجموعه ابزارهای تدبیر مودیان، پشتیبانی این بخش از کارتان را که جزء برنامهٔ اصلی شما نیست به سازمان دیگری واگذار می‌کنید و کاربرانتان به مجموعهٔ بزرگی از ابزارها و امکانات جانبی از پیش آماده دسترسی دارند که در صورتی که بخواهید خودتان آنها را پیاده‌سازی کنید حجم زیادی از وقت و هزینه‌تان صرف قابلیتهای غیرمرتبط با برنامهٔ اصلیتان می‌شود.

۴. فرایند ارسال مستقیم شامل استعلام وضعیت صورتحسابهای ارسالی و دو مرحله‌ای است. این فرایند که به نوعی گلوگاه و از ایرادات عمدهٔ سامانهٔ مودیان محسوب می‌شود نیازمند آن است که کاربران مکرراً و به صورت دوره‌ای راجع به وضعیت صورتحسابهای ارسالی از طریق نرم‌افزار ارسال‌کننده پرس‌وجود کنند. تدبیر مودیان با انتقال این بخش به سمت سرویس و انجام دوره‌ای خودکار آن کاربران را از انجام استعلام دستی بی‌نیاز کرده است. اگر شما خودتان بخواهید مانند این فرایند را پیاده‌سازی مجدد کنید یا باید به راهکار استعلام‌های سمت کلاینت (دستی یا مبتنی بر تایمر) رو بیاورید یا لازم است فرایند پیچیده‌ای همچون زیرساخت تدبیر مودیان را مجدداً پیاده‌سازی کنید. در هر صورت هزینه و زمان شما یا کاربرانتان صرف فرایندهای غیرمرتبط با اصل برنامهٔ شما می‌شود.

۵. تدبیر مودیان مجموعهٔ متنوعی از ابزارها شامل برنامه‌های اندرویدی و تحت وب و همچنین مستندات کاربری، پشتیبانی و ابزارهای جانبی را در اختیار کاربران می‌گذارد و نیروهای پشتیبانی اختصاصی جهت صحبت با کاربر و پیگیری مشکلات او دارد. به غیر از آن که موضوع کار شما پیاده‌سازی یک برنامهٔ حرفه‌ای ارسال به سامانهٔ مودیان باشد توجیهی وجود ندارد که بخواهید روی این فرایند اینقدر سرمایه‌گذاری کنید.

برای استفاده از زیرساخت تدبیر مودیان کافی است از کاربرانتان بخواهید در آن نام‌نویسی کنند و شرکت بسازند و سپس با ورود از طریق برنامهٔ شما صورتحسابهای خود را ارسال کنند.

شما با استفاده از API تدبیر مودیان وارد آن می‌شوید، صورتحساب را با تبدیل داده‌های خود به داده‌های تدبیر مودیان می‌سازید و آن را ارسال می‌کنید و نتیجه را از آن دریافت می‌کنید.

در ادامه می‌توانید راهنمای استفاده از API تدبیر مودیان را مطالعه بفرمایید.